Logo BMP Building Services (small)
green vector object

Scabal
Brussel

Afdeling: ruwbouw - afwerking - totaalproject

Op het bestaand gebouw werden 2 extra verdiepingen bijgebouwd. Er was een uitgebreide planning met verschillende facetten waarbij BMP building services de volledige coördinatie deed om de plannen van architect Stein Van Rossem uit te werken.

Er werd een betonnen sokkel op de bestaande constructie van drie verdiepingen gegoten waarop een stalen constructie voor niveau 4 en niveau 5 werd geplaatst. Daarop kwam een  houten rastering met dubbele multiplexplaten en promatplaten voor de vloeropbouw. Er werd een gordijngevel in aluminium en een zinken gevelbekleding voorzien. Tenslotte werd een groendak aangelegd en installeerden we zonnepanelen, een luifel, terras en patio’s en ook een nieuwe lift.

Op de twee nieuwe verdiepingen werd HVAC, sanitair en elektriciteit geïnstalleerd. Vervolgens werden pleisterwerken uitgevoerd, een verhoogde vloer gelegd en werden twee glazen boxen als ‘meeting rooms’ gebouwd. Van niveau vier naar vijf werd een grote trap gebouwd in een open ruimte. Binnendeuren, voorzetwanden, scheidingswanden en vast maatmeubilair was de volgende stap. De afwerking bestond tenslotte uit de schilderwerken en het leggen van tapijt en parket.